Weer een lockdown…

Geschreven op:

29 januari 2021
Categorie: Praktijk Kijkspel

Weer een lock-down… 

Een lock-down, niet leuk. Ook ik merk dat sommige dingen niet even makkelijk gaan. Allerlei plannen gemaakt, waaronder het schrijven van meer blogs en bezig voor wat studies en nu staat alles weer op z’n kop. Normaal gesproken is de jongste naar school en kan ik gewoon mijn ding doen. Ik vind het wel gezellig hoor; iedereen is thuis, we maken iets lekkers tussen de middag en er is meer tijd om een wat uitgebreidere maaltijd op tafel te zetten. Maar daarnaast is het ook pittig; zoonlief aan het werk houden, het werk voor mijn klas, de praktijk, het huishouden, studies en daarnaast natuurlijk ook nog mijn eigen hobby’s. 

Hoe gaat het thuiswerken bij jullie? Misschien lekker soepel en vinden jullie het wel prettig om iets meer een eigen tempo te leven en te werken. Misschien merk je wel problemen op bij je kind en zou je wel willen weten waar die problemen vandaag komen. Als je ergens vragen over hebt, mag je mij gerust mailen en ik kijk vrijblijvend met je mee.  

Wat doe ik ondertussen in deze lockdown in de praktijk? 

In de afgelopen periode heb ik een cursus tot werkgeheugen trainer afgerond. Daarover gaat een toekomstig blog. Maar waar ik nu mee bezig ben vind ik helemaal super! Namelijk prikkelverwerking bij kinderen. Heel veel kinderen met leerproblemen hebben namelijk ook concentratieproblemen, waarbij de basis ligt bij het minder goed verwerken of ervaren van prikkels waardoor ze concentratieproblemen krijgen. Eigenlijk zijn het dus geen concentratieproblemen, maar prioritetsproblemen. De prikkels die de zintuigen ervaren worden niet op de juiste manier gefilterd; worden te heftig ervaren worden of juist te weinig ervaren. Erg interessant. Hierbij vallen weer allerlei kwartjes op hun plek! Informatie die ik goed kan plaatsen bij alles wat ik al leerde over de psychomotorische ontwikkeling van kinderen en hoe kinderen te helpen.  Ik krijg er zin in om kinderen hierbij te helpen! Alleen daarvoor heb ik weer nieuwe materialen nodig….kruiptunnel, trampoline, diverse soorten klei. Dus weer ruimte maken in de praktijk, want waar laat ik dat? Nieuwsgierig wat ik met deze materialen doe? Dat ga ik later vertellen. 

Tja, er is erg veel te vertellen over wat ik nu precies doe. Daar krijg ik ook regelmatig vragen over. Dat ga ik maar eens vertellen in mijn eerstvolgende blog… en daarna dus over het werkgeheugen en daarna een uitgebreidere blog over de prikkelverwerking. Genoeg te schrijven dus! Natuurlijk kan je mijn website gaan lezen.. oh ja die moet ik ook nog bijwerken met informatie over de prikkelverwerking en het werkgeheugen. Genoeg te doen dus!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This