Wie ben ik?

Ik ben Erika Sellies-Ekkelboom. Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen. Door mijn eigen kinderen ben ik in het zoekproces beland naar wat wel helpt en vandaar uit steeds meer opleidingen en cursussen gaan doen. We wonen in het prachtige dorpje Zalk, wat centraal ligt tussen Zwolle, Kampen, Hattem en Wezep.

Ik werk al zo’n 20 jaar in het basisonderwijs met veel plezier, maar ik merkte dat ik graag  kinderen meer wil bieden dan mogelijk is in het regulier onderwijs. Ook merkte ik dat ik graag individueel met kinderen bezig ben om te ontdekken hoe kinderen leren en ze daarin eigenaarschap te geven. In mijn eigen leerproces heb ik ontdekt dat ik bijvoorbeeld veel leer door te doen en te kijken, in plaats van veel te lezen. Zelf ben ik dus ook een echte beelddenker!

Ik houd ervan kinderen te zien ontwikkelen in het leerproces, maar ook om ze te zien groeien in wie ze zijn. De kinderen zelfvertrouwen mee te geven en ze te leren in balans te komen.

Ik heb diverse opleidingen gedaan: psychomotorische remedial teaching van Wendy Peerlings, prikkelverwerkingscoach, diverse korte en langere opleidingen rond reflexen (RMTI en INPP), beelddenktrainer, faalangstreductie trainer, pedagogische tact, cursus executieve functies o.a. m.b.t emotie-regulatie, werkgeheugentrainer, taal in blokjes (spelling/lezen, visueel screener/trainer en 2 modules van de Master EN RT.  Op dit moment ontwikkel ik mij verder rond reflexen en begrijpend lezen.

Share This