Psychomotorische Remedial teaching….een mond vol….

Geschreven op:

19 oktober 2022
Categorie: Praktijk Kijkspel

Psychomotorische Remedial teaching.. wat is dat? Ik merkte dat het lastig is om kort samen te vatten wat ik doe. Psychomotorische remedial teacher is ook niet zo duidelijk woord dat je direct weet wat er mee bedoeld wordt. Maar door de onderstaande mind-map wordt het hopelijk een stukje meer duidelijk! 

De groene vakken zijn de hoofdgebieden waar ik als eerste mee aan de slag ga. Als je bij mij komt met je kind ga ik na het intake -gesprek eerst kijken of er nog reflexen actief zijn. Daarna doe ik een aantal psychomotorische testen en ga je thuis met oefeningen aan de slag. Tijdens de sessies in de praktijk ga ik de groene vakken af of daar nog leeruitdagingen liggen waar we mee aan de slag moeten. En vandaar uit werken we naar de roze vakken toe. Dat wat je ziet als probleem, maar waarschijnlijk zijn er dus hiaten in de groene gebieden. Elke keer leer ik weer meer bij en vallen er meer kwartjes en zie ik steeds meer lijntjes. Gelukkig voor jou, als ouder, heb ik niet al die lijntjes getekend, dan was het een groot doolhof. Als je de mind map goed bekijkt dan snap je vast dat het niet makkelijk is om uit te leggen wat ik doen. In plaats van psychomotorische remedial teacher zeg ik dus vaak leercoach. Ik kijk naar de basis van het leren en of dat oké is. Pas als dat oké is ga ik aan de slag met de roze vakken. Soms ook allebei tegelijk, afhankelijk van de leeftijd en de belastbaarheid van uw kind. Dus altijd maatwerk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This