Klaar voor de start? Af!

Geschreven op:

24 april 2020
Categorie: Praktijk Kijkspel

Zo klinkt het vaak op het plein. Een jaar geleden had ik dit nog niet bedacht…een eigen praktijk beginnen….ik? Maar ja, nu is het wel zover! Oh ja en waarom dan?

Hoe komt het nu toch zover? Tja, daar moest ik toch even over nadenken. Hoe is dit proces toch zo verlopen…. Twee jaar geleden ben ik begonnen met de jaaropleiding Psychomotorische Remedial Teacher. (PMRT)… Waarom? Heel veel onderwerpen die behandeld werden spraken mij heel erg aan.

En toen? Toen zat ik tussen een heel divers gezelschap; leerkrachten, zoals ik, maar ook remedial teachers en mensen ( tja kan ook wel zeggen vrouwen…want RT is blijkbaar toch een vrouwending) met een eigen praktijk.

En na de opleiding? Toen wilde ik wat ik geleerd had heel graag in de praktijk gaan toepassen, natuurlijk doe ik dat natuurlijk ook, maar echt de tijd hebben om, een op een, met een kind intensief bezig te zijn is er helaas niet in het onderwijs. Ik merkte dat ik dat toch wel heel graag wilde en “jaloers” was op anderen met een eigen praktijk.

Wat gaf de doorslag? Mensen in mijn omgeving, manlief, opmerkingen van collega’s, boeken die ik las, want hoe meer ik leerde over diverse onderwerpen,hoe meer ik zin had om nog meer te leren. Wat zou het mooi zijn als kinderen ook steeds meer zin krijgen om te leren! Door uit te zoeken waar ze goed in zijn, door te ontdekken dat misschien een andere manier van leren beter bij hem/haar past of misschien hebben ze wel stapjes in een leerproces overgeslagen, waardoor het steeds maar niet lukt. Omdat  ze het stuur of juist de motor nog moeten vinden van hun eigen hersenen. Leren is een proces waarvan de basis goed moet zijn.

En nu…? Alles is bijna klaar; een praktijkruimte, website, logo, KvK, de meeste materialen. Er worden nog wat cursussen gevolgd, een en nog veel meer van die belangrijke dingen die erbij horen.

Maar het belangrijkste is er nog niet: kinderen die ik mag helpen!

Dit blog had ik al in april 2020 geschreven, met de bedoeling in mei te starten. Maar nu ( augustus 2020) ga ik echt van starten. We houden ons natuurlijk aan de richtlijnen van de RIVM. Dus heb je vragen of wil je meer informatie of wil je gelijk je kind aanmelden stuur dan een berichtje aan info@praktijkkijkspel.nl of stuur een berichtje naar 06-12181669. Dan neem ik binnenkort contact met je op.

4 Reacties

 1. Annemarie van der Vooren

  Erica heel veel succes met het waarmaken van je dromen. Een eigen praktijk waar je volledig je eigen visie mag uitdragen is een van mooiste dingen die er is.
  Mijn motto is dan ook > Ik wil het—– k kan het …. en IK DOE HET.
  Go for it. GR. Annemarie

  Antwoord
  • Erika

   Dank je wel Annemarie!

   Antwoord
 2. Annelie van der Meer

  Heel veel plezier en succes!
  Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik mijn eigen praktijk ben gestart.

  Antwoord
  • Erika

   Dank je wel! Ik heb erg veel zin in!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This