Drie vragen die mensen graag willen weten.

Geschreven op:

17 maart 2021
Categorie: Praktijk Kijkspel

Wat doe ik in de praktijk? Voor welke kinderen kom ik bij jou? Waarom ben je een eigen praktijk begonnen? Een aantal vragen die ik regelmatig gesteld krijg. Van deze drie is de tweede het makkelijkst. Daar begin ik maar mee! 

Voor welke kinderen kom ik bij jou?  

Voor alle kinderen tot ongeveer 12 jaar met een hulpvraag op leergebied, maar vaak hebben deze kinderen ook moeite met concentratie, prikkelverwerking, stilzitten en emoties. Vaak komen de kinderen bij mij vanaf halverwege groep 3, dan worden de problemen op school vaak zichtbaar. Moeite met lezen, spelling, schrijven, focussen of rekenen, maar vaker is het een combinatie van problemen die met elkaar te maken hebben.  

Wat doe ik in de praktijk? 

Heel erg veel, lastig om in een paar zinnen yte beschrijven, daarvoor kan je beter de site lezen. Maar een korte samenvatting staat hieronder. Belangrijk vind ik om op meer gebieden met eenkind bezig te zijn.

 De meeste rt’ers kijken naar de resultaten van uw kind, kijken waar het mis gaat en bieden dan nog een keer deze stof aan op dezelfde manier als op school. Misschien in een rustiger tempo en in meer kleinere stapjes.  Dat doe ik ook hoor, maar ik doe dus MEER. Ik kijk of het kind het wel kan leren leren, is er iets wat hem/haar belemmerd? Werken zijn/haar ogen goed samen? Zijn er niet goed geïntegreerde reflexen? Is de lateralisatie afgerond en hoe is de fijne motoriek. Ik doe diverse testen om te kijken hoe de psychomotorische ontwikkeling is. Tijdens de les pak ik dan het leerprobleem aan en de problemen die ten grondslag liggen van het leerprobleem. Thuis wordt er verder geoefend, daarom vind ik het belangrijk dat ouders erbij zijn. Oh ja, ik gebruik bijna geen werkbladen vol met sommen of rijden met woordjes lezen. Dit heeft uw kind vast al genoeg gedaan.

 Waarom ben ik een eigen praktijk begonnen? 

Dit is eigenlijk ook geen moeilijke vraag, want na de opleiding tot psychomotorisch remedial teacher zag ik te veel dingen in mijn eigen klas en had ik geen tijd en gelegenheid om deze kinderen op een andere manier in de klas te helpen. Kriebels dus om kinderen meer gericht te kunnen helpen. Misschien jouw kind ook wel?  Herken je kind in onderstaande problematiek? Neem gerust contact op.

  • Een hulpvraag heeft op gebied van lezen, rekenen en spelling  
  • Concentratieproblemen heeft 
  • Schrijfproblemen heeft 
  • Gevoelig is voor prikkels of juist prikkels opzoekt 
  • Problemen heeft met lezen 
  • problemen heeft met het reguleren van emoties
  • Een dyslexie behandeling heeft gehad met nog niet voldoende resultaat 
  • niet in aanmerking komt voor reen vergoedt onderzoek
  • Je kind een zwak werkgeheugen heeft  

Heb je ook vragen; mail ze! Dan krijg je een antwoord terug en misschien schrijf ik er later ook wel een blog over! info@praktijkkijkspel.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This